• Project: Logistiek Concurrent

  Logistiek Concurrent

  Venhorst

  Logistiekconcurrent is een bedrijf dat de transport- en logistieke branche vanuit één adres/website voorziet van alle verbruiksartikelen voor deze bedrijfstakken. Dit snel, eenvoudig en tegen concurrerende prijzen.

  Wensen
  Logistiekconcurrent wilde hun bestaande webwinkelsysteem, welke uit allemaal losse webshops bestond, tot één geheel samenbrengen, zodat hun klanten zich nog maar één keer hoefden te registreren en niet meer op elke shop apart hoefden af te rekenen. Daarnaast moesten de klanten tussen de diverse shops kunnen ‘hoppen’, waardoor e.e.a. binnen één bestelling gecombineerd kan worden. 

  Werkzaamheden

  De werkzaamheden die Mediaversa voor Logistiekconcurrent uitgevoerd heeft zijn vrij divers. We hebben één hoofdwebwinkel in Magento gemaakt. Hierop zijn alle categorieën en producten terug te vinden. Daarnaast zijn er ook aparte webshops voor specifieke producten. Tussen deze shops kan gewisseld worden, maar de klant rekent uiteindelijk op de hoofdwebwinkel af. Verder hebben wij speciaal voor de Logistiekconcurrent een configurator voor spanbanden geprogrammeerd, zodat hun klanten nu zelf de door hen gewenste spanband kunnen samenstellen. Ook is het nu mogelijk om bundelproducten (twee producten gecombineerd voor één prijs) aan te bieden. Eén van de opmerkelijkste toevoegingen is de virtuele winkelmanager, waardoor wel 1000 webwinkels aangemaakt kunnen worden in plaats van de standaard tien van Magento. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden om met marketingtools voor hen relevante zaken te meten en zijn de techniek en functionaliteit een stuk uitgebreider geworden. 

  Resultaten

  Door voor de opzet van één hoofdwebwinkel met een aantal ‘subwebwinkels’ te kiezen, kan de Logistiekconcurrent qua marketing veel meer bereiken, omdat ze heel specifiek op een bepaald product kunnen optimaliseren. Op deze manier kunnen ze laten zien dat ze expert zijn op dat gebied. Hierdoor genereren ze meer bezoekers en orders en behalen ze een hogere conversie.

  Menu